Wat is de betekenis accountmanager?

Kun je goed communiceren, ben je graag in contact met veel mensen en denk je altijd in oplossingen? Dan is het goed mogelijk dat de functie van accountmanager helemaal iets voor jou is. Benieuwd naar de betekenis accountmanager? De betekenis van deze functie is dat je verantwoordelijk bent voor een aantal klanten. Je denkt mee met klanten, investeert in de relatie met de klanten en geeft advies over hoe bepaalde zaken verbeterd kunnen worden. Als accountmanager breng je klanten in kaart, beheer je relaties, stel je plannen op en verzamel je product- en marktinformatie. Ook maak je verkoopplannen en doe je de acquisitie.

Wat doe je concreet als accountmanager? Je onderhoudt intensief contact met bestaande klanten en je houdt je ook bezig met het werven van nieuwe klanten. Je bent altijd bezig met het onderhouden en verder bouwen van je netwerk. Tot slot maak je ook een plan voor het verhogen van de omzet. Sales en relatiebeheer vormen de belangrijkste termen binnen de functie als accountmanager.

Ben jij geschikt als accountmanager?

Je bent vooral geschikt als accountmanager wanneer je ambitieus bent, enthousiast en goed bent in communiceren. Je houdt ervan om contact te hebben met veel mensen en daarnaast ben je ook communicatief zeer sterk. Je bent hierdoor in staat om commerciële resultaten te realiseren. Bij Fabius is het mogelijk om een opleiding te volgen tot accountmanager. Je volgt dan eerst de opleiding administratief medewerker: daarna volgt de vervolgopleiding accountmanager. Je beschikt na afloop over twee diploma’s. De functie accountmanager is veelgevraagd binnen vrijwel alle sectoren en branches.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *