Hoe kies je het mondwater dat voor jou werkt?

Mondwater kan een goede oplossing vormen als je wel eens (of misschien wel regelmatig) te maken hebt met mondproblemen. Heb je bijvoorbeeld wel eens een droge mond of een slechte adem (halitose)? Of last van problemen op je tong of met het tandvlees? Dan is het hoofdzakelijk belangrijk dat je je mond goed in balans weet te krijgen en weer gezond kunt maken. Een goede mondverzorging begint met regelmatig tanden poetsen en op zijn tijd een bezoek aan de tandarts maar je kunt zelf nog meer doen. 

Pak het probleem aan bij de bron

Als je graag een frisse mond en adem wilt hebben kun je deze krijgen door mondwater te gebruiken. Mondwater is in veel soorten verkrijgbaar dus het is wel zaak dat je een soort kiest die bij je past en die doet waarvoor het bedoeld is. Dit betekent dat je kunt kiezen uit verschillende smaken maar ook dat je het beste een mondwater kiest dat je probleem bij de wortel aanpakt en dat het niet alleen maar een oplossing voor korte tijd is. Het probleem pak je het beste aan bij de oorzaak zodat jij de minste kans loopt dat het na verloop van tijd terugkomt of dat het niet of nauwelijks verholpen wordt. 

Twee mondwaters met dezelfde bestanddelen

Als je een mondwater wilt hebben dat het probleem bij de oorzaak aanpakt is het zaak dat je kiest voor een soort die de bacteriën die ten grondslag liggen aan de problemen bestrijdt. Dit kun je bijvoorbeeld doen met het Oravall of TonsilFresh mondwater. Dit zijn twee verschillende merken mondwater maar ze hebben precies dezelfde bestanddelen. Dit betekent dat ze dezelfde werking hebben. 

Hoe werken de middelen? 

Voor beide soorten mondwater geldt dat ze niet alleen een slechte adem aanpakken maar ook nog eens de schadelijke bacteriën bestrijden en dat is veel belangrijker. Op die manier pak je namelijk direct de oorzaak van de mondproblemen aan. De bacteriën worden tegengegaan door de actieve zuurstof die in het mondwater zit. De mond wordt vochtiger omdat er door het gebruik van het mondwater meer speeksel wordt aangemaakt en daar houden ze niet van en zo nemen ze niet meer toe in aantal. 

Mondwater zonder bijwerkingen

Voordeel van deze mondwaters is dat ze alleen de schadelijke bacteriën aanpakken en de goede met rust laten. Het mondwater heeft een lichte pepermuntsmaak die prettig aandoet in de mond en die verlichting geeft bij klachten. Er zijn geen suikers aan toegevoegd, noch schadelijke stoffen zoals sodiumlaurylsulfaat of alcohol. Het eerste middel zorgt slechts voor een schuimend effect maar kan ook wondjes en aften veroorzaken. Door veel alcohol erin te stoppen kan de mond juist uitdrogen en dat is niet de bedoeling bij een middel waarmee je de mondvochtigheid wilt vergroten. 

Kies uit een van de smaken van Dr. Brite

Kies je liever voor een ander middel? Kijk dan eens bij de producten die Dr. Brite op de markt brengt. Hierbij kun je kiezen uit verschillende smaken mondwater. De diverse soorten beschikken allemaal over dezelfde eigenschappen alleen de smaak van het water is anders. Je kunt kiezen uit de soorten Berrylicious, Mint en Coco Chai. Welke smaak je kiest hangt van jezelf af. Het is maar net wat jij het prettigst vindt om je mond mee te spoelen. 

Kenmerken van deze soorten mondwater

Voor deze drie smaken van Dr. Brite mondwater geldt dat ze actieve koolstof bevatten die ervoor zorgt dat je hele mond goed ontsmet wordt. Hiermee kun je het natuurlijke evenwicht herstellen mocht dit niet helemaal goed zijn. Dit draagt ook bij aan je algehele gezondheid. De mondwaters hebben als basis kokosolie die ervoor zorgt dat het tandvlees en de zachte weefsels in je mond verzacht worden en de mond vochtiger wordt. Op die manier worden meteen de schadelijke bacteriën bestreden omdat deze niet van een vochtige omgeving zoals een mond waarin meer speeksel wordt aangemaakt houden. 

Kies de smaak die jij lekker vindt

Aan het mondwater zijn geen kunstmatige zoet-, kleur- en smaakstoffen toegevoegd. In tegenstelling tot veel andere mondwaters zitten er in die van Dr. Brite geen parabenen, sulfaten, ftalaten en fluoride. Deze stoffen kunnen namelijk schade toebrengen aan je mond tijdens het spoelen en dat is niet de bedoeling. De smaak die je kiest is van jezelf afhankelijk maar ze zijn wel allemaal fris in de mond zodat je meteen een prettige frisse adem krijgt. Kies je voor Coco Chai dan is dit mondwater bij uitstek geschikt voor mensen met gevoelige tanden of ontstoken tandvlees. Door de toevoeging van bepaalde kruiden wordt dit namelijk tegengegaan en kun je zelfs pijnloos spoelen bij een gevoelige mond. 

OxyFresh mondwater voor veel problemen toepasbaar

Als laatste noemen we OxyFresh mondwater. Met dit middel kun je klachten zoals een droge mond, slechte adem, ontstoken tandvlees en amandelsteentjes tegengaan. Het product werkt tegen allerlei kwalen die met je mond, neus en keel te maken kunnen hebben. Het wordt wereldwijd door veel mensen gebruikt en je kunt het eenvoudig online bestellen zodat je het snel in huis hebt. Het mondwater zorgt voor een frisse adem, rijk speeksel, een gezonde tong, sterk tandvlees, schone amandelen en een gebit zonder bacteriën. 

Zonder toegevoegde chemicaliën

Het middel bevat geen chemicaliën en is dus vriendelijk voor je mond. Mocht je per ongeluk wat ervan doorslikken dan is dat nog geen ramp want er zitten alleen maar biologische bestanddelen in. Er zitten geen toegevoegde chemicaliën in zoals alcohol, sodiumlaurylsulfaat, chloorhexidine of sacharine. Deze worden aan veel soorten mondwater wel toegevoegd, vaak om de simpele reden dat ze een effect hebben waarvan gebruikers denken dat het beter werkt. 

Geen nadelige gevolgen

Zo zorgt alcohol voor een ontsmettende werking maar droogt het ook de mond uit. Sulfaten op hun beurt zorgen voor een prikkelend effect in de mond maar kunnen ook wondjes opleveren die juist weer voor extra bacteriën zorgen. Chloorhexidine laat aanslag achter op de tanden en sacharine is er slecht voor omdat het een kunstmatige zoetstof is. Kortom, een mondwater zonder deze toevoegingen is veiliger in het gebruik en een stuk beter voor jou en het milieu omdat je geen rotzooi doorspoelt na gebruik. 

https://www.pexels.com/photo/woman-with-pink-lipstick-smiling-3762410/

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *