Op 8 maart jl. werd Hanneke van Van Kooten Tuin en Buitenleven verkozen tot Zakenvrouw Hoeksche Waard

Tijdens een hectische Zakenvrouw HW periode, waarin haar bedrijf tevens een vestiging in Amersfoort opende, blijft ze even sterk als altijd en komt ze met een geweldig initiatief.

Hanneke zet haar titel in voor De Hospice

hospice-hoeksche-waard

Waarom De Hospice Hoeksche Waard ?

Ik heb gevoel met De Hospice. Ik heb mijn oma zelf 24 uur per dag verzorgd in de laatste fase van haar leven. Ik weet dus hoe zwaar dat kan zijn.

De hospice heeft vele vrijwilligers die zich geheel belangeloos inzetten. Het is dankbaar, maar zeker heel zwaar en emotioneel werk. Volgens mij kun je dit alleen opbrengen als je heel veel liefde in je hebt voor je medemens.

hospice-hoeksche-waard

Ik weet wat voor fantastisch werk er geleverd wordt in De Hospice en op deze manier kan ik iets terug doen, vanuit mijn hart.  Ik ben geboren en getogen in de Hoeksche Waard en het voelt fijn om mijn titel op deze manier maatschappelijk in te zetten op lokale grond.

Wat is precies het plan?

De Hospice is gevestigd op een geweldig mooie plek in de Hoeksche Waard. Ik wist dat er een wens bestond van de vrijwilligers van de Hospice om een heel mooi buitenverblijf te realiseren. Zo kunnen de mensen die er verblijven en verzorgd worden op een aangename en beschermde manier genieten van de rust op een andere plek dan in de boerderij.

Hoe fijn is het als je een plek hebt waar je heerlijk kunt genieten nog… Dat klinkt natuurlijk vreemd omdat we weten dat al deze mensen in de laatste fase van een ziekte zijn en het voor hen de laatste plek op aarde zal zijn, maar juist daarom …  de liefde en toewijding van alle vrijwilligers icm een nog fijner verblijf met meer mogelijkheden is wenselijk in deze.

Vind je het lastig om de Hospice te bezoeken?

Eerlijk gezegd wel. Je wordt absoluut geconfronteerd met het feit dat ons leven eindig is. Dat is heftig! Mijn grote bewondering gaat dan ook uit naar alle vrijwilligers, maar ook naar de mensen die daar hun laatste fase ingaan. We hangen aan het leven, maar voor dié mensen is er geen weg meer terug. Het voelt heel erg fijn om met dit project aan de slag te gaan. Ik realiseer me wel dat ik dit niet alleen kan en daarom zijn we op zoek naar sponsors.

Hoeveel geld hebben jullie nodig?

Voor het buitenverblijf zal 10.000 euro opgehaald moeten worden.  Alles wat daarboven binnenkomt wordt geïnvesteerd in de keuken van De Hospice, want die is ook echt aan vervanging toe. Maar laten we beginnen om die 10.000 te halen. De eerste sponsors hebben zich al gemeld.

Wat is het tijdsplan?

We trekken 3 maanden uit om sponsors te werven. Het vraagt best veel tijd en mijn werkzaamheden binnen ons bedrijf gaan ook gewoon door, maar dat weerhoudt me er niet van om hier ook met de volle 100% voor te gaan.  Na het eerste gesprek met  Els Pitt wist ik: Hier ga ik voor, het project zat meteen in mijn hart! Voor alle betrokkenen van De Hospice wil ik dat het buitenverblijf er komt en daar gaan we keihard voor aan de slag!

Wilt u Hanneke helpen in haar stappen richting het Buitenverblijf voor De Hospice? Neem dan contact met haar op.

Het liefst per email : hanneke@blokhutvillage.nl

Er zijn vele mogelijkheden om het project te ondersteunen. Het gaat niet alleen om geld, maar denk ook aan bestrating, groenvoorziening, loodgieters, electriciens etc…

Gezien in de Hoeksche Waard volgt het project op de voet! Alle sponsors zullen vermeld worden op onze website op een aparte pagina. Samenwerken, krachten  bundelen & elkaar versterken. Dat is waar het allemaal om draait in deze !

hospice-hoeksche-waardhospice-hoeksche-waard