Cindy Bos van Take Time for Beauty blogt voor Gezien in de Hoeksche Waard over gezondheid & schoonheid.

Deze keer gaat het over de ins- en outs van detoxen! September = Detoxmaand

Take Time 4 Beauty logo groot

Waarom zou je detoxen?

Detoxen in september helemaal hot

Toen ik me ging bedenken waar deze blog over zou gaan stuitte ik al snel op HET onderwerp van de maand. Detox.
In mijn vakbladen, advertenties en vooral ook op Facebook komen de detox kuren en persoonlijke verhalen voorbij. Van poeders en pillen tot klysma’s.

Allereerst waar komt de detox woede bij velen vandaan?

detox hoeksche waard

September = Detoxmaand

Het begin van een nieuw schooljaar wordt vaak gezien als een nieuwe start. In de zomervakantie maak je toch even de balans op, kijkt wat en hoe je de dingen anders gaat aanpakken. Het geeft een beetje het 1 januari gevoel. Daarnaast hebben we in de vakantie vaak teveel gegeten waardoor we weer even pas op de plaats willen maken. Een detox kuur past daar heel goed bij.

Detoxkuur hoeksche waard

Wat is detoxen nu precies?

Het betekent dat je je lichaam gaat ontdoen van de vele afvalstoffen die je binnen hebt gekregen.

Enerzijds zorg je er voor dat er minder afvalstoffen binnenkomen ( gezonde voeding) en anderzijds ga je flink opruimen van binnen.

Dit geeft meestal een heerlijk gevoel, je behoefte aan suikers wordt minder, je huid wordt mooier en je kan enkele kilo’s kwijtraken. Voor velen ook een superfijne bijkomstigheid. Een ander verschijnsel dat bij detoxen kan optreden is het krijgen van hoofdpijn of juist tijdelijk een wat meer onrustige huid. Schrik hier niet van. Het is een teken dat je lichaam flink aan het werk is. Het gaat weer over en het wordt zelfs beter.

Waarom zou je detoxen?
We leven in een wereld die te vaak uit balans aanvoelt.

Mix voortdurende stress met een drukke agenda en teveel suikers – voeg daar nog milieuverontreiniging, kwik van amalgaamvullingen, conserveringsmiddelen in voeding, gifstoffen afkomstig van plastic, schoonmaakmiddelen en slechte luchtkwaliteit

aan toe – en het is niet moeilijk te begrijpen dat onze gezondheid nadelige gevolgen ondervindt.

Pfff, dat is schrikken.

Al deze gifstoffen kunnen ervoor zorgen dat je lichaam niet optimaal functioneert. We voelen een gebrek aan energie en onze weerstand wordt minder goed.

Een detox kan bijdragen aan een betere PH waarde waardoor je lijf meer in balans is.

Op welke manieren kun je detoxen? Er zijn vele manieren. Onderstaand de meest voorkomende vormen.

Poeders en pillen

Ik noem het maar even zo want als je de drogist inloopt dan staat het er vol me. Regelmatig wordt er weer een nieuw plantje of superfood gevonden dat je lichaam reinigt. Doet dit het ook echt. Laten we hierbij ons gezond verstand gebruiken. Ja, natuurlijk zijn er producten op de markt die ontzettend goed ontgiftend kunnen werken. Let vooral op de wetenschappelijke onderbouwingen. Maar er zijn ook veel producten die in mindere mate werken. Een bepaalde plant kan uiteraard de eigenschap hebben dat het een reinigende werking op je lichaam heeft. Maar dit zegt niet dat je hiermee heel je lijf in balans kan brengen, de PH waarde kan verbeteren en afvalstoffen op celniveau kan uitscheiden. In een blog, dat ik eerder heb geschreven, benoem ik een aantal ingrediënten met de juiste eigenschappen gebaseerd op wetenschap.  Lees het maar eens

Sapkuren

Groene smoothies maken. Dit is helemaal van deze tijd. Steeds meer mensen ontdekken de voordelen hiervan. Tijdens je detox maand kun je het eetpatroon aanpassen. Minder suikers, voorverpakte zakjes en sausjes gebruiken. Dit zorgt ervoor dat je minder afvalstoffen binnenkrijgt. Het nemen van een groene smoothie als ontbijt geeft enorm veel energie. Je kan er allerlei fruit en groentes aan toevoegen die je helpen je lichaam te reinigen. Denk aan selderij, lijnzaad, chiazaad.
Naast het toevoegen van de groene smoothie kun je er ook voor kiezen om een volledige sapkuur te doen. Je eet dan geen koolhydraten en vlees. Als het bij je past om met de juiste discipline een sapkuur vol te houden zou ik het zeker aanraden. Echter, een waarschuwing is wel op zijn plaats, doe dit nooit op eigen houtje. Zoek iemand die er verstand van heeft en je kan begeleiden. Het is wel heel belangrijk dat je voldoende maar vooral ook het juiste eten binnenkrijgt.
TIP: Combineer een super gezonde maand met sapjes en of smoothies met een goed ontgiftend product. Alles werkt dan extra effectief.

Bodywraps

Een bodywrap zorgt ervoor dat je lichaam van buitenaf gestimuleerd wordt om te ontgiften. De bodywrap geeft een drainage en bevat vaak minerale klei ( liefst uit de dode zee) die de eigenschap heeft dat het via de poriën invloed heeft op ons lymfesysteem. De afvalstoffen worden direct afgevoerd. Neem daarbij voldoende water en het afvoeren gaat nog beter. Door het drinken van voldoende water voorkom je de eventuele hoofdpijn die ermee gepaard kan gaan door het ontgiftende proces. Doordat er minder gifstoffen in de lymfebaan aanwezig zijn kunnen ook de vetten beter worden afgevoerd. De huid zal er direct strakker van worden. De bodywrap voert dus geen vet af maar alleen afvalstoffen.

Detoxkuur hoeksche waard

Indirect heeft dit een supergoede invloed op het verliezen van vet. Combineer de bodywrap met gezond eten en een ontgiftend product van binnenuit en je effect zal nog effectiever zijn. Een leuk stukje verscheen pas in een vrouwenblad over Patty Brard die deze manier van omvangverlies ontdekte. Leuk om te lezen want zij heeft wekelijk alles al gedaan.
Lees hier meer lezen over de werking van een bodywrap.

Klysma’s

Deze manier van ontgiften heeft iedereen wel een beeld bij. De een schrikt ervan en de ander doet het met gemak. Het is een hele effectieve manier om even helemaal schoon te zijn. Ben je hierin geïnteresseerd dan kun je dit het beste onder begeleiding van een coach doen. Wil je hier meer over weten dan kan ik je doorsturen naar speciaal hiervoor opgeleide mensen. Het coachen kan overigens volledig online tegenwoordig.

Lieve groet,

Schermafbeelding 2015-07-13 om 19.17.34

Take Time 4 Beauty logo groot

  Kerkstraat 29 | Oud-Beijerland
0186-615111
info@taketime4beauty.nl
www.taketime4beauty.nl

By | 2016-12-02T15:11:13+00:00 september 2015|Tags: , , , |