VUT-MASTERS HOEKSCHE WAARD

viert dit jaar haar 25-jarig jubileum

Alweer vijfentwintig jaar geleden rees bij Cees van Beugen uit Zuid-Beijerland het idee om een tenniscompetitie te organiseren voor mannelijke pensionado’s woonachtig in de Hoeksche Waard. Al snel werd dit idee verder uitgewerkt door een daarvoor opgericht bestuur en was de oprichting van de “Vut-Masters Hoeksche Waard” (VMH) een feit. Nu, 25 jaar later, is de VMH een nog steeds actieve club van inmiddels ruim 126 gepensioneerden, komend uit alle gemeenten van de Hoeksche Waard, die op iedere vrijdag, het hele jaar door, zijn tennisballetje slaat. In de zomer wordt er op de 11 KNLTB-tennisparken in de gehele Hoeksche Waard competitie gespeeld. Iedere week op een ander park. En in de winter zijn de mannen te vinden op het park van TVO te Oud-Beijerland.

Captainsdinner

Maar er wordt niet alleen getennist. Tussen de wedstrijden door wordt er geklaverjast, gebridged en uiteraard worden, onder het genot van een hapje en een drankje, de laatste nieuwtjes uitgewisseld. De opkomst iedere vrijdag is altijd weer verrassend groot. Ondanks weer en wind, vakanties en andere verplichtingen zijn er toch meestal zo’n 80 man op “hun vrijdag”. Het thuisfront weet het al: “de vrijdag is mijn dag; dus niets anders plannen!” Bij de afsluiting van de zomercompetitie en het winterseizoen wordt er een z.g. “captainsdinner” georganiseerd. Met een stevige maaltijd en een stevig glas worden deze mijlpalen uitbundig gevierd. Maar ook St. Nicolaas, de Kerst en de jaarwisseling worden altijd feestelijk ingeluid.

Iedere week wordt de VMC, de Vut-Masters-Courant per email aan de mannen verstuurd. De VMC met daarin de wetenswaardigheden van de wedstrijden van de afgelopen vrijdag, columns van vaste columnisten, foto’s, enz. enz. Natuurlijk ontbreekt ook een eigen website niet. Op www.vutmasters.hoekschewaard.nl wordt allerlei informatie over de club weergegeven.

Dit jaar wordt uiteraard veel aandacht geschonken door de zilvergrijze mannen aan het zilveren jubileum. Zo werd bij de start van de zomercompetitie dit jaar door Jan Celie (ook wel genoemd “de CEO”) aan zes leden die vanaf het prille begin van de Vut-Masters actief zijn, een speciale herdenkingsoorkonde uitgereikt. En op 21 juli is in Puttershoek een Midzomerfeest gehouden. Diverse spellen, een barbecue en een troubadour gaan een feestelijk tintje geven aan die vrijdag. En als klap op de vuurpijl is er op 10 november een dinerdansant in de Eendrachtshoeve in Zuid-Beijerland, waarbij dan ook de partners van de Vut-Masters aanschuiven.

Uniek fenomeen

Voor zover bekend is de Vut-Masters zelfs landelijk gezien een uniek fenomeen. Een club waar opleiding, beroep of afkomst niet meetelt en saamhorigheid troef is. En waarvan de leden op sportieve wijze de degens met elkaar kruisen. Op de tennisbaan en aan de kaarttafel. Al vijfentwintig jaar!

By | 2017-08-12T07:48:32+00:00 augustus 2017|Tags: |