Massage-Totacura
Buikmassage-Totacura
Buikmassage-beertje-Totacura

Heb je het ook altijd zo druk. Stijve nek, last van je rug en lijkt steeds erger te worden?  Dan is het zeker tijd om even te ontspannen. Met warme olie een ontspannen massage ontvangen. Als je last hebt van een bepaald gebied, dan is er zeker aandacht voor. Maar de praktijk leert dat een klacht vaak ergens anders vandaan komt. Dat voel je meestal snel genoeg wanneer je op de tafel ligt. Als je wilt kun je wat oefeningen mee krijgen voor thuis of op het werk. Sonja Zuidema

 

Buikmassage-beertje-Totacura
De “Klassieke massage” geeft meer rust voor de spier door dieper in de spier te gaan. Doordat ik weet hoe de spieren lopen in het lichaam kan ik duidelijk aftasten en samen kijken we wat er gebeurt. Klassieke massage wordt alleen in deelmassage gegeven, omdat het anders teveel zou zijn voor het lichaam. Juist omdat het lichaam verbonden is in zijn geheel. Is het effect er wel degelijk voor het hele zijn. Alles wordt in gang gezet doordat de doorbloeding sneller gaat. De fysiologische processen gaan sneller en het zelfgenezend vermogen van het lichaam wordt aangesproken. Uit de praktijk – Soms komt iemand met nekklachten en deze blijken niet belangrijk, maar die ene spier lager in de rug blijkt de veroorzaker te zijn. Dat kan.Omdat alles in het lijf met elkaar verbonden is. Hoofdpijnklachten kunnen door ongemak in de buik veroorzaakt worden. Je dient dan ook naar je voeding te kijken. Alles werkt samen.
De “Energetische massage” is een liefdevolle zachte massage die jou laat voelen waar je energie wel of niet stroomt. Je wordt je bewust van jouw energiehuishouding. Als je op een bepaalde plek of gebied niet zoveel voelt, kun je ervan uitgaan dat hier te weinig energie is. Door de massage goed in te zetten is er op termijn weer stroming en zul je dat merken doordat jij je fysieke lijf weer goed (aan)voelt. Dit kan een deelbehandeling zijn, maar ook een lichaamsbehandeling. Soms doe ik dat op basis van de elementen. We willen allemaal stromen, maar soms stromen we niet en dan voelt element water erg prettig.Wanneer we te soft aan het worden zijn, kunnen we wat pit gebruiken en zet ik element vuur in. Vaak wordt er afgesloten met lucht, omdat dit zo heerlijk luchtig maakt. Ook in je hoofd.
De “Zwangerschapsmassage” is een zachte massage voor moeder en kind. Het kindje mag zich volkomen welkom voelen in de zachte aanraking en openheid van mama. De moeder in spé heeft vaak last van vermoeide benen, een vol hoofd, lage rugklachten en nog meer. Dan is het heerlijk om even te ontspannen en even aandacht te hebben voor de rust. De spieren worden weer soepel gemaakt, de doorbloeding wordt gereguleerd en het hoofd mag even stil zijn. Het is een heerlijk rustgevende lichaamsmassage. De amandel/jojoba olie heeft een voedende werking voor de huid.
De “Ontspannende massage TC Relax” is een gecombineerde behandeling van klassiek en energetisch masseren. In overleg draai je halverwege om en zal ik de nek schouderlijn ook nog op een andere manier behandelen en eventueel wordt de buik ook gemasseerd. De voeten zijn altijd onderdeel van de behandeling. Omdat voeten het volledige lichaam reflecteren vind ik het een must dit rustig mee te pakken. Alhoewel ik geen aparte voetreflex behandelingen meer geef, past dit hier heel goed bij.
Bij een “Reiki-behandeling” ligt u op de tafel met een zachte deken over u heen. Mochten er klachten zijn, dan gaan we daar direct mee aan slag. Wilt u gewoon eens een behandeling ervaren, dan laat ik het komen zoals het komt. Ik stel me open voor het universum en ik voel de energie door mij heen gaan. Ik ben kanaal. Mijn handen gaan daar waar nodig is. Soms dichtbij, d.m.v. handoplegging, soms ook verder van jouw lichaam af. Het is maar net waar de kosmos vindt dat het nodig is voor jou. Je krijgt dat wat je aankan, nooit meer. Reiki werkt altijd door. Tijdens en na de behandeling kun je verschillende sensaties voelen, warmte, kou, rillingen, licht gevoel, donker gevoel enz. Het is jouw gevoel. Ook na de behandeling kan dit nog. Je krijgt meestal openheid naar jezelf waardoor je inzichten helder worden. Wat je niet nodig hebt gaat weg en maakt plaats voor alles wat positief is.
Bach Bloesem remedie” zijn extracten van bloemen die jou helpen dichter bij jezelf te komen. Dit zet je in als je in een emotionele periode zit of wanneer je bepaalde eigenschappen als angst in welke vorm dan ook, verdriet, geen zelfvertrouwen, niet voldoende in het hier en nu enz. Er zijn 7 groepen en elke groep heeft zijn eigen kwaliteiten.Dit zijn druppels die je gedurende de dag oraal inneemt. Het is compleet veilig en naast medicatie en homeopathie in te zetten. Voor volwassenen en kinderen, dieren en planten. Kinderen en dieren zijn nauw verbonden met de natuur en daarom werkt dit heel goed.
Wanneer iemand bij mij komt doe ik graag “dat” waarmee jij je geholpen voelt. Soms is dat alleen een (coachend)gesprek. Vaak is het een combinatie van gesprek en massage of Reiki. Ook komt het geregeld voor dat mensen zeggen, kijk maar wat voor behandeling je geeft. Maar natuurlijk mag je zelf aangeven wat je zelf wilt, het is jouw behandeling.

Massages en andere behandelingen in het algemeen

Er worden veel verschillende vormen massage geboden door verschillende praktijken. Ieder met zijn eigen kwaliteiten. Voor mij staat Respect en wederzijds vertrouwen en werken in afstemming met jou hoog in het vaandel.

Een behandeling bij “Totacura Behandelt” zal nooit exact hetzelfde zijn, zo werk ik niet. Als je 3 keer voor een klassieke rugmassage komt, zal het in grote lijnen hetzelfde zijn, maar nooit helemaal. Iedereen zit elke dag weer anders in zijn vel en dat vraagt andere aandacht. Altijd.

Wanneer men een deelbehandeling verzoekt, dan zal ik altijd de rest van het lichaam ook even (aan)raken, al is het maar met een strijking over de zachte deken waaronder je ligt. Dan pas voelt het af en compleet. Alles wat ik doe, heb ik zelf ooit ervaren en voelt goed.

 Alles om het zelfgenezend vermogen van het lichaam aan het werk te zetten! Dat werkt altijd, misschien niet altijd zo bewust, maar vertrouw er echt maar op dat dat onbewust zeker zo is.

Sonja-Zuidema 

Totacura behandelt – Oud-Beijerland

Tel: 06-24 22 85 35    Email: info@totacura.nl

 

Website:www.totacura.nl

Terug naar het alle videoboodschappen
By | 2016-12-02T15:11:37+00:00 maart 2015|Tags: , , , , |