Fotografie Jeroen: Fototrends

Jeroen is Chef & eigenaar van Restaurant ‘t Land van Wale. Koken is zijn lust en zijn leven. U vindt dit recept ook op de menukaart bij restaurant ‘t Land van Wale. Als u dus geen zin heeft om zelf aan de slag te gaan, dan kunt u de maaltijdsalade ook lekker laten bereiden door Jeroen. (€ 16,-)

Jeroen: “De Couscous Salade is niet moeilijk te maken, maar je moet er wel aandacht en liefde aan besteden. Dat maakt net het verschil en dan kan het helemaal niet mis gaan. Als we dit gerecht in het restaurant serveren, adviseren wij als wijnsuggestie: Bortolez Prosecco Frizzante Sur Lie. Een heerlijke lichte en zeer zuivere prosecco met een zachte mousse”.

Ingrediënten 4 personen
Bereidingstijd ca. 30 minuten

Vegetarisch gerecht

 400 gr. parel couscous
1 courgette
1 rode paprika
250 gr. kastanjechampignons 150 gr. kikkererwten
12 groene aspergetips 4 loempia vellen
1 prei
1 wortel
100 gr. taugé
1 bakje affillacress
Cajunkruiden

Hofweg 1
3274 BK  Heinenoord
T: 0186 – 601745

E: info@landvanwale.nl
W: www.landvanwale.nl

Bereidingswijze:
– Snijd prei en wortel in hele dunne reepjes (julienne)
Leg de loempiavellen in ruitvorm neer en vul deze met de prei, wortel en taugé.
Vouw dicht – maak rolletjes – maak de randjes van het deeg nat om vast te plakken.
Kook de couscous in 12 min. gaar.
Grill de courgette en asperge.

Bak de kastanjechampignons, kikkererwten en paprika.
Laat de couscous in de tussentijd uitlekken en voeg daarna toe aan de kastanjechampignons, kikkererwten en paprika.
Frituur de loempia in 7 minuten goudbruin.
Breng de couscous op smaak met cajunkruiden, zout en peper.
Schep de couscous in een saladebord.
Snijd de loempia schuin doormidden.
Garneer het gerecht met de courgette, aspergetips en affillacress.
Voor een extra frisse bite serveert u het gehele recept op een bedje van ijsbergsla.

By | 2017-06-22T20:40:25+00:00 juni 2017|Tags: |