Peren plukken in Plukhoek Mookhoek

Mookhoek heeft deze herfst een primeur

Voor het eerst stelt Plukhoek Mookhoek haar boomgaard open voor publiek om zelf het onbespoten fruit te plukken.

In eerste instantie zal het gaan om verschillende perensoorten, maar op termijn is het de bedoeling dat er veel meer uit de Plukhoek geoogst kan worden. Zo wordt er gewerkt aan de aanleg van een pluktuin waaruit mensen vanaf volgend voorjaarsbloemen kunnen komen plukken.

Plukhoek Mookhoek is een initiatief van Peter Maaskant, die daarmee mensen wil ondersteunen met hun terugkeer in de maatschappij. Mensen die verslaafd zijn geweest, psychiatrische hulp hebben of om andere redenen niet in staat zijn om een betaalde baan op te pakken.

plukhoek-mookhoek
plukhoek-mookhoek

Er zijn de komende periode talloze perensoorten die geplukt kunnen gaan worden. De Conference is de meest bekende handpeer maar in de oude boomgaard vind je ook de Doyenne du Comice en de Beurre Hardy. Na de handperen volgen de stoofperen als de Giesser Wildeman, Brederode en Witte kozijn. De plukperiode loopt tot en met november.  De eerste soort die door het publiek geplukt kan worden is de Triomphe de Vienne, een zoete en sappige zomerhandpeer. Alle producten in Plukhoek Mookhoek zijn duurzaam geteeld zonder bestrijdingsmiddelen. In het winkeltje worden bramen en andere producten uit de moestuin verkocht.

Wil je komen plukken?

Kom dan zoveel mogelijk op de fiets, we hebben maar een heel beperkte parkeerplaats. Plukhoek Mookhoek ligt aan de Strijensedijk 14 in Mookhoek. We starten op woensdag 17 augustus t/m zaterdag 3 september, maar: op=op. Er kan op woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag geplukt worden van 9:00 tot 19:00 uur. Neem je eigen tas (sen) mee, wij verstrekken ze niet. Voor elke vol geplukte tas (ongeacht het formaat) betaal je €7,00. Tussen de bomen staat (nat) gras, rubberen laarzen zijn dan handig.

Na de oogst van de Triomphe de Vienne zullen de Conference peren aan de beurt zijn om te plukken.

Wil je op de hoogte blijven van al onze activiteiten? Check dan onze facebookpagina: @PlukhoekMookhoek

By |2016-12-02T15:09:23+00:00augustus 2016|Tags: |