Uw Notaris voor de gehele Hoeksche Waard 2016-12-02T15:07:49+00:00
Uw-notaris-voor-de-gehele-Hoeksche-Waard-eo

Welkom op de pagina van Molenaar & van der Kuijp Notariaat Strijen.

Wat regelt de Notaris voor u

U en uw woning

Als u ooit eerder een huis heeft gekocht weet u het: de champagne kan pas worden ontkurkt ná een bezoek aan de notaris. Dan pas is het huis echt van u. En inderdaad, bij Notariaat Strijen leggen we alles rond de koop en verkoop van uw woning juridisch vast.

Waarom uw woningzaken regelen bij Notariaat Strijen? Wij nemen nog echt de tijd om alles rustig met u door te spreken. In begrijpelijk taal, zodat helemaal duidelijk is wat u nu precies heeft getekend. Juist omdat het kleine lettertjes zijn, is het goed ze één keer onder de loep te nemen. Dan kunt u daarna heerlijk van uw nieuwe woning genieten in de zekerheid dat alles goed zit.

Ook als het lastig wordt

We zijn vastgoedexperts ten voeten uit en doen dus veel meer dan alleen de koop- en hypotheekakte passeren. Als het echt lastig wordt, zijn wij op ons best. Zaken als erfpacht of het opsplitsen van een gebouw in appartementen? We regelen het perfect voor u. Een geruststellend idee voor huizenkopers, maar ook voor vastgoedbeheerders en ondernemers.

U en uw gezin

Notaris PuttershoekEen huwelijksaanzoek, in verwachting, eindelijk met pensioen… sommige hoogtepunten zou u het liefst met de hele wereld willen delen. Bespreek ze in ieder geval met ons. Notariaat Strijen is gespecialiseerd in personen- en familierecht. Wij zorgen ervoor dat u niet voor verrassingen komt te staan, wanneer een hoogtepunt onverhoopt omslaat in een dieptepunt.

Nu gratis ‘Testamentcheck’! Het is verstandig uw testament zo nu en dan eens tegen het licht te houden. Misschien zijn er belangrijke dingen veranderd in uw leven of heeft u nu mogelijkheden die er voorheen niet waren. Tijdens de gratis Testamentcheck bespreken we alles met u en maken uw testament desgewenst weer helemaal bij de tijd.

Waar kunnen we u zoal bij helpen?

Samenwonen: in een samenlevingscontract precies vastleggen welke spullen van wie zijn en hoe het bijvoorbeeld zit met het spaargeld dat u opbouwt.

Trouwen/geregistreerd partnerschap: in de ‘huwelijkse voorwaarden’ of ‘partnerschapsvoorwaarden’ alles regelen zoals u dat wenst en niet zoals het standaard in de wet is geregeld.

Kinderen: een bewuste keuze maken over zaken als ouderlijk gezag, voogdij, bewindvoering en erkenning van uw kind.

Estate-planning: een totaalplan om uw vermogen zo financieel en fiscaal aantrekkelijk mogelijk over te hevelen of te schenken.

Testament: ervoor zorgen dat de mensen die u het meest dierbaar zijn, goed verzorgd achterblijven.

U en uw zaken

Notaris HeinenoordAls ondernemer probeert u steeds de juiste mensen om u heen te verzamelen. Naast de meest getalenteerde medewerkers zijn dat adviseurs op wie u kunt bouwen, zoals uw accountant én… uw notaris. Notariaat Strijen kent alle ins en outs van het ondernemersrecht en vertaalt actuele fiscaaljuridische zaken naar kansen en bedreigingen voor uw specifieke onderneming.

‘Ondernemersscan’! In één ochtend (hooguit een dag) analyseren we een groot aantal zaken, zoals uw algemene voorwaarden, statuten en contracten. Daarbij houden we ook rekening met aspecten die voor u privé van belang zijn. Het resultaat is een overzicht van concrete actiepunten waar u direct mee aan de slag kunt en die u veel voordeel kunnen opleveren.

Waarmee kunnen we u van dienst zijn? Wij bieden u maatwerk op ieder gebied van het ondernemingsrecht. Daarbij zijn we beslist niet eenkennig; we werken waar nodig samen met andere adviseurs, zoals accountants of fiscalisten.

U en uw handtekening

Uw handtekening is in officiële stukken ontzettend belangrijk. Door het plaatsen van uw handtekening onderschrijft u letterlijk de inhoud van een document. Soms kan het nodig zijn uw handtekening te zetten in het bijzijn van een notaris. Deze kan dan verklaren dat ú het was die de handtekening heeft gezet, en niemand anders. Dit noemen we het ‘legaliseren’ van uw handtekening.

Volmacht Legaliseren is bijvoorbeeld verstandig bij het ondertekenen van een volmacht. Daarmee geeft u iemand anders de bevoegdheid om namens u te handelen. In zo’n geval is het raadzaam een verklaring van een notaris te hebben, waaruit blijkt dat u inderdaad degene bent die de volmacht heeft getekend.

Waarom ‘legaliseren’ bij Notariaat Strijen? Iedere notaris in Nederland kan uw handtekening legaliseren. Daar zijn dan vaak kosten aan verbonden. Voor een zaak die op ons kantoor in behandeling is, doen wij de legalisatie kosteloos. Heeft u stukken bij een andere notaris laten opstellen en wilt u die – om wat voor reden dan ook – bij ons laten legaliseren? Dan brengen we een kleine onkostenvergoeding in rekening.

Zo werkt het Legaliseren kost hooguit een kwartiertje. Bel even voor een afspraak, dan houden we rekening met uw komst. In principe is ons kantoor geopend van 8.00 tot 18.00 uur. Het is uiteraard belangrijk dat u de verklaring niet al van tevoren ondertekent.

Neem het volgende mee:

de stukken die u wilt ondertekenen, eventueel voorzien van begeleidend schrijven en relevante achtergrondinformatie

een geldig legitimatiebewijs (paspoort, rijbewijs of identiteitsbewijs).

DOSSIER De Notaris

Volg het blog van Mr. Remco van der Kuijp

Hij vertelt over zaken die hij behandelt. Van echtscheiding tot het opstellen van een testament. Tevens geeft hij tips en vindt u er checklists. Vragen stellen mag altijd. Wilt u een uitgebreid advies over uw specifieke situatie, neemt u dan vrijblijvend contact op met De Notaris.

DOSSIER De Notaris
Dossier de notaris

Stel uw vraag aan Mr. Remco van der Kuijp

De eigen stijl van Notariaat Strijen

Er zijn van die momenten in uw leven, waarop het prettig is dat er iemand over uw schouder meekijkt. Iemand met verstand van zaken, die u advies geeft en dingen waterdicht voor u vastlegt. Notariaat Strijen is die onafhankelijk adviseur waar u echt iets aan heeft. Geen praatjes, geen gedoe. Gewoon een no-nonsens notariskantoor in het hart van de Hoeksche Waard.

Op de hoogte, niet uit de hoogte

Van een notaris mag u verwachten dat hij op de hoogte is van de laatste ontwikkelingen op notarieel, juridisch en fiscaal gebied. De manier waarop we deze kennis vertalen naar uw specifieke situatie, daarin zit het verschil. We staan voor persoonlijke en duidelijke dienstverlening tegen scherpe tarieven. Onze deur staat voor u open, loop gerust eens binnen. U voelt zich direct op uw gemak. En zo hoort het ook.

Afspreken?

Notaris Hoeksche Waard

Wanneer u gericht advies wilt, is het uiteraard het handigst als u vooraf even een afspraak maakt. Met onze extra ruime openingstijden, van 8.00 tot 18.00 uur, moet dat zeker lukken. Komt het u beter uit om ’s avonds af te spreken? Geen probleem, we maken een afspraak wanneer het u het beste schikt.

Uw team Notariaat Strijen is een compact notariskantoor en dat heeft zo zijn voordelen. We werken met z’n vieren en dat is precies genoeg om de sfeer informeel en persoonlijk te houden. Tegelijkertijd zijn we groot genoeg om met échte specialisten te werken. Onze afzonderlijke medewerkers hebben allemaal hun eigen vakgebied. Samen kunnen we u in vrijwel alle situaties van dienst zijn. Zo bent u bij Notariaat Strijen verzekerd van het allerbeste advies in een buitengewoon ontspannen sfeer en aangename omgeving.
Remco van der Kuijp, Notariaat Strijen

Het team van specialisten

Remco van der Kuip - Notaris

Mr. Remco van der Kuijp, notaris
Remco van der Kuijp heeft notarieel recht en fiscaal recht gestudeerd aan de Universiteit Leiden. Na zijn studies wist hij één ding zeker: notariële dienstverlening moet moderner, duidelijker en vriendelijker. Hij begon zijn carrière bij grote notariskantoren in Rotterdam en Brielle. In Strijen kan hij zijn visie op het notarisvak naar hartelust uitdragen. Hij heeft de Agrarische Specialisten opleiding afgerond en is lid van de VASN. Hij houdt zich met name bezig met notarieel ondernemingsrecht (waaronder bedrijfsopvolging), familierecht en estate-planning.

Jan Flach

Jan Flach, klerk onroerend goed
Jan Flach is sinds 1978 actief in het notariaat en kent de regels en richtlijnen van onroerend goed transacties als geen ander. 
 Hij heeft de Agrarische Specialisten opleiding afgerond en is lid van de VASN. Hij begeleidt u met plezier bij de aan- of verkoop van uw woning, appartement, bedrijfspand of (landbouw)grond. Juist wanneer er bijzonderheden zijn, is Jan op zijn sterkst. Erfdienstbaarheden? Een bijzondere financiering? Jan regelt alles voor u.

Adria Teuns

Adria Teuns, notarieel medewerker
Adria werkt al ruim dertig jaar in het notariaat en heeft in die tijd alle mogelijke zaken behandeld. Ze heeft zich met name ontwikkeld in het ondernemingsrecht en het personen- en familierecht. Op deze terreinen is zij u bijzonder graag van dienst. Ze is bereikbaar van maandag tot en met donderdag, haar eigen familie heeft recht op de vrijdag.

Notaris Hoeksche Waard

Beatrixstraat 1, 3291 BA Strijen,  Telefoon: (078) 674 10 88, Fax: (078) 674 41 64, Emailinfo@notariaatstrijen.nl   Website: www.notariaatstrijen.nl