Landgoed De Peerdegaerdt 2016-12-02T15:08:14+00:00

Landgoed       Social Playground    Stoeterij    Arrangementen    Actueel
 

De-Peerdegaerdt---zorgboerderij---Stoeterij---dagbesteding-Hoeksche-Waard
Welkom op de pagina van Stichting De Peerdegaerdt.

Op een bijzondere plek voor de beleving van natuur en landschap, met een karakteristieke hoogstamboomgaard uit 1915 vol oude fruitboomrassen en een schitterende wandeltuin van Mien Ruys. Een ontspannen omgeving die afgewisseld wordt door de levendige aanwezigheid van paarden, honden, ganzen, eenden, kippen en schapen. Ook ransuilen, spechten, boerenzwaluwen en andere bijzondere vogels verblijven graag op De Peerdegaerdt.

Iedereen kan de energie van De Peerdegaerdt op geheel eigen wijze benutten. Kinderen volgen buitenlessen met hun klas en beleven het landschap en de natuur. Mensen met verschillende achtergronden besteden hun dag op een plezierige en zinvolle manier op de activiteitenboerderij. Organisaties komen graag voor inspirerende arrangementen. Ook voor vrijwilligersdagen, coaching en cursussen kan je terecht op De Peerdegaerdt.

Kruisdijk 4b  3291LH  Strijen   Website:www.peerdegaerdt.nl

Hieronder vindt u slechts enkele zaken uitgelicht van De peerdegaerdt. Wij raden u aan om de website te bezoeken voor alle informatie. Er is ontzettend veel te doen op De Peerdegaerdt voor jong & oud.
De Peerdegaerdt zakelijk

De Peerdegaerdt vormt een ludieke locatie voor de verschillende (duurzame) activiteiten van uw organisatie.
Zodra u onze poort doorgaat bevindt u zich op een exclusieve plek waar respect voor mens én dier belangrijk is. U ervaart de rust en geniet van de prachtige uitzichten. Ontspanning gecombineerd met inspiratie is het resultaat. De rustieke boomgaard en de idyllische vijver, de aansprekende onderdelen van de Mien Ruys tuin en de rietgedekte opstallen geven het landgoed karakter en sfeer. Voor ieder soort gezelschap biedt De Peerdegaerdt een locatie naar wens.

Uw organisatie kan de De Peerdegaerdt beleven middels:

  • Heerlijk vergaderen in de natuur;
  • Ontspannen lunchen in de boomgaard;
  • Duurzame teambuildingsactiviteiten;
  • Coaching met behulp van paarden;
  • Relax Art;
  • Exclusieve bedrijfsborrels;
  • Bedrijfsfeesten.
Social Playground – Zorg- & Activiteitenboerderij

Perenplukdagen-De-peerdegaerdtDe afgelopen jaren heeft De Peerdegaerdt zich met een enthousiaste groep medewerkers en vrijwilligers ontpopt tot een Landgoed Nieuwe Stijl. De doelstelling is de maatschappelijke bijdrage van De Peerdegaerdt in de Hoeksche Waard te vergroten. Een van de kernactiviteiten die afgelopen jaren is ontwikkeld is de zorg- en activiteitenboerderij.

Bianca Meertens, de drijvende kracht, vertelt; “Dieren willen alleen maar weten wat iemand kan betekenen en zijn helemaal niet geïnteresseerd in iemands beperkingen. Dit is een hele andere en positieve benadering, die wij zelf ook graag toepassen. Iemand simpelweg waarderen om de persoon die hij is”. Bianca vertaalt op een authentieke en unieke manier haar kennis en kunde naar De Peerdegaerdt. Zij is de rots in de branding voor de medewerkers en het Landgoed. Op het moment dat je door de poort van de Peerdegaerdt loopt gelden ook de regels van De Peerdegaerdt. Dat betekent dat je medewerker bent en meedraait in het team. Elke dag wordt hard gewerkt om de paarden, andere dieren, natuur, het terrein te verzorgen en stallen uit te mesten. Ondanks dat het soms echt letterlijk ‘stront’ vervelend is, zeker bij slecht weer. We zijn een hecht team die elkaar scherp weten te houden in een goede sfeer. We verwachten van iedereen daar aan bij te dragen. Lees meer >>>

Stoeterij

De-Stoeterij-De-peerdegaerdtDe stoeterij is een groot onderdeel van Landgoed De Peerdegaerdt. Stoeterij De Peerdegaerdt biedt een thuis aan ongeveer dertig paarden. Het welzijn van de paarden staat centraal bij De Peerdegaerdt. Paarden hebben behoefte aan frisse lucht, ruimte, beweging en aan sociaal contact. De paarden komen veel buiten en staan dan samen in groepen.
In het verleden werd de stoeterij gebruikt voor de fokkerij van het Friese paard. Tegenwoordig fokken wij niet meer zelf. De stoeterij wordt tegenwoordig gebruikt voor de training van onze paarden, paardrijlessen, pensionstalling, workshops, coaching, clinics en als leerbedrijf voor hippische opleidingen. Stoeterij De Peerdegaerdt biedt mensen die geen eigen paard hebben de kans een paard te leasen.

 

q