Hoe het allemaal begon…

Van basisschooltekeningen tot uit de hand gelopen hobby..

muurschildering hoeksche waard

Een lege muur, op zoek naar kleur of een eigen ontwerp in gedachten?

Bij DB Homely Cartoons bent u aan het juiste adres.

Met passie en creativiteit maak ik kleurrijke, speelse en gezellige schilderijen, muurschilderingen, geboortestoeltjes, pop-art portretten en geboortekisten. Dit kan zowel op aanvraag van een eigen ontwerp als van een ontwerp uit mijn reeds gemaakte schilderijen/ portfolio.

kunst hoeksche waard

Als kleine spruit waren tekenen, schilderen en creatief bezig zijn al mijn favoriete bezigheden.

Als kleuter maakte ik in mijn beleving de mooiste vingerverftekeningen en op de basisschool ging mijn vrije tijd uit naar het schilderen op nummer. Alhoewel ik waarschijnlijk in de veronderstelling was dat ik toen picasso’ s tekende,… waren het in ieder geval de beginselen van mijn creatieve toekomst.

Mijn opa heeft me al vroeg de fijne kneepjes van het vak geleerd. Met hem zat ik dagen te tekenen. Hij leerde mij onder andere diepte en perspectief tekenen en schilderen. In mijn beleving, mijn tekenheld. Ik weet ook zeker dat hij mijn grootste fan zou zijn geweest. Bedankt lieve opa!

Al gauw kocht ik aquarel schetsblokken, acrylverf, verfdoeken, spuitbussen, 101 kwasten, penselen, potloden en boeken met teken- en schildertips. Een flinke inperking/ focus van al deze verfstijlen was wel nodig, maar zo begint een creatieve hobby nu eenmaal. Overenthousiast en met passie. Alles inkopen en vervolgens kijken wat je echt leuk vind. Voor mij was dit met zekerheid acrylverf (met name door de heldere en sprekende kleuren).

Bij de kleurenschappen van de klusmarkten en verfwinkels ben ik nog steeds als een klein kind in een snoepwinkel. Je kan het inmiddels met recht een koopverslaving in verschillende verftubes noemen. Felle, heldere verfkleuren aan de ene kant, maar soms ook subtiele pasteltinten aan de andere kant. Het is maar net hoe je hoofd staat. Voor mij zit de kracht hem niet altijd in sterk gedetailleerde schilderijen en komt het soms juist aan op de kracht van eenvoud. Dit is ook duidelijk terug te zien in mijn werken en vandaar ook dat het cartoon tekenen in mijn naam is opgenomen.

kunst hoeksche waard
kunst hoeksche waard

Schilderspullen neem ik overal mee naar toe…

Op vakantie, een weekendje weg en als ik langs ga bij familie en vrienden. Zo heb ik op mijn 10e in de caravan in Limburg mijn eerste schilderij geschilderd. Dit prachtige exemplaar hangt nog steeds in het trapgat te wachten tot het geld waard wordt. Hierboven is een foto zichtbaar.

Maar waardoor is het nu allemaal echt begonnen? Schilderen voor eigen gebruik is namelijk leuk, maar schilderijen verkopen en anderen hier ook blij mee maken is nog veel leuker. Geloof het of niet maar mijn moeder heeft mij geleid naar het eerste officiële ‘DB schilderij’. Een interessante aanvulling hierop is wel, dat ik niks van de bestelling af wist. Het was meer een soort van mededeling. Een collega had een schilderij op internet gezien, waarop mijn moeder had gezegd; “Dat kan mijn dochter ook”. Niets vermoedend haalde ik op mijn twaalfde mijn eerste opdracht binnen (2005). Het schilderij symboliseert haar gezin (vader, moeder, kind). Een kleine twee jaar later (2007) heeft die zelfde collega een tweede kippenschilderij besteld, omdat er een tweede kuikentje op het eerste schilderij miste. Dit is de bovenstaande rode variant van kippenschilderijen uit de reeks geworden. In 2014 is het idee van de geboortekaartjes op canvas spontaan ontstaan, nadat ik een persoonlijk geboortecadeautje wilde geven.

Hierna had ik de smaak te pakken en ben ik nog intensiever door gegaan met schilderen. Op 6 januari 2014 is hierdoor ook DB Homely Cartoons ontstaan. Uiteindelijk heb ik in de zomer van 2015, op mijn verjaardag (26 mei), besloten deze bedrijfsnaam officieel achter mijn naam te zetten en me in te schrijven bij de Kamer van Koophandel.

kunst hoeksche waard