Chimyung Kwan opent een 2e locatie in ‘s-Gravendeel

Hapkido is voor veel mensen onbekend en dat is jammer want het is een hele leuke sport. Na de zomervakantie opent Chimyung Kwan (naast Numansdorp) een nieuwe locatie openen in ‘s-Gravendeel. Volgens de beoefenaars van deze sport deze sportschool een enorme aanwinst voor de Hoeksche Waard.

CHIMYUNG KWAN LEDEN DOEN EXAMEN IN JUNGKI HAPKIDO

Op 25 juni 2017 waren de eerste Jungki Hapkido examens in Numansdorp. Alle examenkandidaten van Chimyung Kwan, zijn geslaagd en daarmee beloond met een andere kleur band. Een hele mooie prestatie voor hun zelf, waar ze hard voor getraind hebben, maar zeker ook voor Chimyung Kwan, aangezien zij de enige Hapkido school zijn in De Hoeksche Waard en daar ook enorm trots op zijn! In Numansdorp en Oud-Beijerland worden al Hapkido trainingen gegeven door Nico Vermaas, oprichter van Chimyung Kwan. In oktober 2017 gaat hij starten met een nieuwe groep in sporthal De Schenkel in ’s-Gravendeel. Hapkido is een relatief jonge Koreaanse zelfverdedigingskunst. Bij Chimyung Kwan wordt er getraind volgens de Jungki Kwan Hapkido op orthodoxe wijze, ofwel de oorsprong van deze stijl ligt het dichtst bij de weg van de Samoerai en heeft daarmee een hele oude historie.

 Een stukje geschiedenis over Jungki Hapkido

 Choi Yong Sul is de grondlegger van het Hapkido. Nadat zijn ouders zijn overleden groeit hij op in Japan en wordt geadopteerd door een monnik. Deze monnik had een goede vriend genaamd Sokaku Takeda en vocht voor geld op leven en dood en was in Japan een legende. Choi Yong Sul heeft 30 jaar als pleegzoon, assistent en knecht bij  Takeda geleeft en van hem de vechtkunst geleerd. Nadat Takeda was overleden is Choi Yong Sul terug gegaan naar Korea waar hij zijn kennis met inheemse stijlen uitbreidde. Hij opende in 1948 zijn school in Zuid-Korea en begon daar met lesgeven in de Hapkido.  De technieken die hij onderwees, werden uitgevoerd op zeer korte afstand. Er was nagenoeg geen afstand tussen de aanvaller en verdediger. Zijn technieken zijn bedoeld voor realistische praktijk situaties en niet bedoeld voor demonstratie doeleinden. In 1958 voerde hij de naam Hap Ki Do in.

Onze grootmeester Lim Hyun Soo is de tweede persoon in de geschiedenis die van de  grondlegger Choi Young Sul de negende dan heeft gekregen. Dit was op 1 december 1983. Onze grootmeester Lim Hyun Soo is één van de vier hoogst gegradueerde leerlingen en tevens de langst trainende meester onder Choi Yong Sul. Onze grootmeester Lim Hyun Soo trainde 20 jaar bij Choi Yong Sul. De trainingen van Choi Yong Sul waren basic, hard en moeilijk. Onze grootmeester Lim Hyun Soo opende Jungki Kwan op 24 oktober 1974. Nadat Choi Yong Sul zijn school sloot in 1976, bracht Dojunim Choi dagelijks veel tijd door bij Jungki Kwan. Onze grootmeester Lim Hyun Soo geeft nu nog steeds les op het hoofdkwartier van Jungki Kwan in Daegu, Zuid-Korea.

Jungki Kwan Nederland

 Chimyung Kwan is aangesloten bij Jungki Kwan Nederland (JHKBN). Bij JHKB Nederland zijn sportiviteit, plezier, zelfbewustzijn, zelfontwikkeling, wederzijds respect en veiligheid belangrijk. Dat is de sfeer waarbinnen zij het Jungki Hapkido en Kuhapdo willen beoefenen. Een organisatie met een cultuur waarbinnen iedereen kan groeien en zich verder kan ontwikkelen. De JHKBN is er voor alle beoefenaars.

Nico Vermaas geeft sinds 2014 Hapkido trainingen in Oud-Beijerland en was al lang op zoek naar een stijl waar hij zich goed bij voelde. Hij zoekt een goede judoschool voor zijn zoon en komt in contact met Alexander Baard van judoschool Yoshi Kai. Het klikt enorm goed tussen de twee mannen, al snel gaat Nico ook Hapkido trainingen geven in de dojang van Yoshi Kai. Zo onstaat er voor de Hapkido trainingen een 2e locatie in Numansdorp. De samenwerking gaat zo goed dat Nico en Alexander samen de stichting Budo Business Network oprichten en het lesaanbod uitbreiden met Budofit voor dames en Jiujitsu. Korte tijd daarna komt Nico in contact met Ronald Verheuvel, die zijn eigen Hapkido school Mudo Kwan heeft in Oude-Tonge. Nico was zeer onder de indruk over de manier van les geven, de technieken en het enthousiasme van Ronald over Jungki Kwan. Ronald traint al enige jaren volgens de Jungki Kwan stijl en voor Nico voelde het als thuis komen, bij een grote warme familie. Nico heeft de overstap gemaakt naar de Jungki Kwan Hapkido en is daar zeer tevreden mee en enorm trots op.

 

De Hapkido Hoeksche Waard trainingen bij Chimyung Kwan:

Maandagavond          dojang Yoshi Kai                    Numansdorp

Woensdagavond        sporthal De Schenkel             ’s-Gravendeel

Vrijdagavond              gymzaal Het Pluspunt          Oud-Beijerland

 

Alle trainingsavonden zijn van 20.00 uur tot 21.30 uur.

Aanmelden voor een proefles of info? Stuur een bericht of contact (Nico) 06-22551276.

Kijk ook op de website: www.budobusinessnetwork.nl en kijk ook op www.JHKBN.nl

By | 2017-07-16T12:14:22+00:00 juli 2017|Tags: |