DOSSIER De NOTARIS 2016-12-02T15:07:48+00:00

Even voorstellen

Notaris Hoeksche WaardMr.Remco van der Kuijp heeft notarieel recht en fiscaal recht gestudeerd aan de Universiteit Leiden.

Na zijn studies wist hij één ding zeker: notariële dienstverlening moet moderner, duidelijker en vriendelijker. Hij begon zijn carrière bij grote notariskantoren in Rotterdam en Brielle. In Strijen kan hij zijn visie op het notarisvak naar hartelust uitdragen. Hij heeft de Agrarische Specialisten opleiding afgerond en is lid van de VASN. Hij houdt zich met name bezig met notarieel ondernemingsrecht (waaronder bedrijfsopvolging), familierecht en estate-planning.

Wat regelt de Notaris voor u

U en uw woning

Als u ooit eerder een huis heeft gekocht weet u het: de champagne kan pas worden ontkurkt ná een bezoek aan de notaris. Dan pas is het huis echt van u. En inderdaad, bij Notariaat Strijen leggen we alles rond de koop en verkoop van uw woning juridisch vast.

Waarom uw woningzaken regelen bij Notariaat Strijen? Wij nemen nog echt de tijd om alles rustig met u door te spreken. In begrijpelijk taal, zodat helemaal duidelijk is wat u nu precies heeft getekend. Juist omdat het kleine lettertjes zijn, is het goed ze één keer onder de loep te nemen. Dan kunt u daarna heerlijk van uw nieuwe woning genieten in de zekerheid dat alles goed zit.

Ook als het lastig wordt

We zijn vastgoedexperts ten voeten uit en doen dus veel meer dan alleen de koop- en hypotheekakte passeren. Als het echt lastig wordt, zijn wij op ons best. Zaken als erfpacht of het opsplitsen van een gebouw in appartementen? We regelen het perfect voor u. Een geruststellend idee voor huizenkopers, maar ook voor vastgoedbeheerders en ondernemers.

U en uw gezin

Notaris PuttershoekEen huwelijksaanzoek, in verwachting, eindelijk met pensioen… sommige hoogtepunten zou u het liefst met de hele wereld willen delen. Bespreek ze in ieder geval met ons. Notariaat Strijen is gespecialiseerd in personen- en familierecht. Wij zorgen ervoor dat u niet voor verrassingen komt te staan, wanneer een hoogtepunt onverhoopt omslaat in een dieptepunt.

Nu gratis ‘Testamentcheck’! Het is verstandig uw testament zo nu en dan eens tegen het licht te houden. Misschien zijn er belangrijke dingen veranderd in uw leven of heeft u nu mogelijkheden die er voorheen niet waren. Tijdens de gratis Testamentcheck bespreken we alles met u en maken uw testament desgewenst weer helemaal bij de tijd.

Waar kunnen we u zoal bij helpen?

Samenwonen: in een samenlevingscontract precies vastleggen welke spullen van wie zijn en hoe het bijvoorbeeld zit met het spaargeld dat u opbouwt.

Trouwen/geregistreerd partnerschap: in de ‘huwelijkse voorwaarden’ of ‘partnerschapsvoorwaarden’ alles regelen zoals u dat wenst en niet zoals het standaard in de wet is geregeld.

Kinderen: een bewuste keuze maken over zaken als ouderlijk gezag, voogdij, bewindvoering en erkenning van uw kind.

Estate-planning: een totaalplan om uw vermogen zo financieel en fiscaal aantrekkelijk mogelijk over te hevelen of te schenken.

Testament: ervoor zorgen dat de mensen die u het meest dierbaar zijn, goed verzorgd achterblijven.

U en uw zaken

Notaris HeinenoordAls ondernemer probeert u steeds de juiste mensen om u heen te verzamelen. Naast de meest getalenteerde medewerkers zijn dat adviseurs op wie u kunt bouwen, zoals uw accountant én… uw notaris. Notariaat Strijen kent alle ins en outs van het ondernemersrecht en vertaalt actuele fiscaaljuridische zaken naar kansen en bedreigingen voor uw specifieke onderneming.

‘Ondernemersscan’! In één ochtend (hooguit een dag) analyseren we een groot aantal zaken, zoals uw algemene voorwaarden, statuten en contracten. Daarbij houden we ook rekening met aspecten die voor u privé van belang zijn. Het resultaat is een overzicht van concrete actiepunten waar u direct mee aan de slag kunt en die u veel voordeel kunnen opleveren.

Waarmee kunnen we u van dienst zijn? Wij bieden u maatwerk op ieder gebied van het ondernemingsrecht. Daarbij zijn we beslist niet eenkennig; we werken waar nodig samen met andere adviseurs, zoals accountants of fiscalisten.

U en uw handtekening

Uw handtekening is in officiële stukken ontzettend belangrijk. Door het plaatsen van uw handtekening onderschrijft u letterlijk de inhoud van een document. Soms kan het nodig zijn uw handtekening te zetten in het bijzijn van een notaris. Deze kan dan verklaren dat ú het was die de handtekening heeft gezet, en niemand anders. Dit noemen we het ‘legaliseren’ van uw handtekening.

Volmacht Legaliseren is bijvoorbeeld verstandig bij het ondertekenen van een volmacht. Daarmee geeft u iemand anders de bevoegdheid om namens u te handelen. In zo’n geval is het raadzaam een verklaring van een notaris te hebben, waaruit blijkt dat u inderdaad degene bent die de volmacht heeft getekend.

Waarom ‘legaliseren’ bij Notariaat Strijen? Iedere notaris in Nederland kan uw handtekening legaliseren. Daar zijn dan vaak kosten aan verbonden. Voor een zaak die op ons kantoor in behandeling is, doen wij de legalisatie kosteloos. Heeft u stukken bij een andere notaris laten opstellen en wilt u die – om wat voor reden dan ook – bij ons laten legaliseren? Dan brengen we een kleine onkostenvergoeding in rekening.

Zo werkt het Legaliseren kost hooguit een kwartiertje. Bel even voor een afspraak, dan houden we rekening met uw komst. In principe is ons kantoor geopend van 8.00 tot 18.00 uur. Het is uiteraard belangrijk dat u de verklaring niet al van tevoren ondertekent.

Neem het volgende mee:

de stukken die u wilt ondertekenen, eventueel voorzien van begeleidend schrijven en relevante achtergrondinformatie

een geldig legitimatiebewijs (paspoort, rijbewijs of identiteitsbewijs).

Maandelijks geeft mr. Remco van der Kuijp, notaris te Strijen, praktische tips om het leven juridisch net even wat aangenamer te maken.

Wat moet ik doen als ik geld wil schenken, als ik ga scheiden, als ik mijn huis verkoop? Maar ook voor uw bedrijf kan een Notaris veel betekenen. Denk aan uw algemene voorwaarden, contracten voor uw medewerkers, ondernemersrecht.

Mr. van der Kuijp neemt ons mee in de wereld van De NOTARIS!

DOSSIER De NOTARIS

oktober 2014|0 Comments

Even voorstellen Mr.Remco van der Kuijp heeft notarieel recht en fiscaal recht gestudeerd aan de Universiteit Leiden. Na zijn studies wist hij één ding zeker: notariële dienstverlening moet moderner, duidelijker en [...]

Notaris Remko van der Kuip vertelt over geld schenken!

december 2015|0 Comments

Jaarlijks Kado: Een schenking aan de kinderen Jaarlijks mag u aan uw kinderen een bedrag schenken van EUR 5.277 (2015) GRATIS. De belastingdienst heft daar geen belasting over. EUR 5.277 [...]

Voor groenten en fruit ga ik naar de slager! | Notaris BLOG

september 2015|0 Comments

Voor groenten en fruit ga ik naar de slager! Bekijk nog meer interessante berichten van de NOTARIS Hier in Strijen zit een uitstekende keurslager die precies weet wat hij doet. Hij [...]

  • Testament Nederland

Een testament levert belastingvoordeel op… Slaap kindje, slaap…

juli 2015|0 Comments

Slaap kindje, slaap…. Bekijk nog meer interessante berichten van de NOTARIS De overheid weet elke keer weer een manier te vinden om u in slaap te sussen. Eerst introduceren zij [...]

Nieuwbouw kopen! Oppassen! Want u bent vrij in notariskeuze.

april 2015|0 Comments

Nieuwbouw kopen ? Oppassen ! Wie een nieuwbouwhuis koopt krijgt altijd een 'project-notaris' opgedrongen. Is normaal de notariskeuze vrij, bij nieuwbouw regelt één notaris alle leveringen. Dat vindt de aannemer wel zo prettig. Vaak wordt [...]

Een Testament hebben? Is dat een must of niet?

februari 2015|0 Comments

Géén testament ? Dat is pas crisis ! Terwijl de crisis van de laatste jaren lijkt weg te ebben zult u zich natuurlijk vast afvragen: “Wat kan erger zijn ?” “Géén testament”, zou ik willen [...]

  • Dossier-samenwonen - samenlevingscontract hoeksche waard

Wij gaan samenwonen! Hebben we een samenlevingscontract nodig?

oktober 2014|0 Comments

Samen wonen ? Samenlevingscontract ! Van alle mensen die ongehuwd samenwonen heeft 60% niets geregeld. Géén regeling voor de partner bij overlijden, géén regeling voor nabestaandenpensioen en géén regeling voor privébezittingen bij “echtscheiding”. Is dit [...]